anadolulisesi_cover

Üniversite Hazırlık

Özel Ceceli Anadolu Lisesi’nde her öğrenci 9. sınıfa adım attığı andan itibaren potansiyel bir üniversiteli olarak görülür. Bütün akademik ve sosyal çalışmalar öğrencinin dershane ve özel ders ihtiyacı duymadan nihai amacını gerçekleştirebilmesi için planlanır.

Bu zorlu ve uzun yolculukta çocuğunuzun en yakın destekçisi, ondan sorumlu olan Öğrenci Koçumuzdur. Öğrenci koçlarımız sorumlu oldukları öğrencilerin- ki bunun sayısı 9-10 öğrenci ile sınırlıdır- üniversite yolculuklarını adım adım takip etmekten, eksiklerini tespit edip desteklenmesi için branş öğretmenleri ile görüşmekten, OÖBP’nin (orta öğretim başarı puanı) öneminin kavranmasını sağlamaktan ve öğrencimizi yapabileceğinin en iyisini yapabilecek olgunluğa getirmekten sorumludur. Üniversiteye hazırlık sürecinde bilişsel, zihinsel ve duygusal anlamda bu yolcukta öğrencilerimize destek verirler.

universite_yolculugu_9   universite_yolculugu_10   universite_yolculugu_5

Akademik Çalışmalar:

9-10. Sınıflarda;

• Arttırılmış ders saatleri ve
  • Takviye etütleri ile tam öğrenmenin gerçekleşmesini,
  • Her sınav döneminde yapılan deneme sınavları ile test tekniklerini kazanma ve zaman kullanma becerilerinin gelişmesini hedefliyoruz.
  • Hafta sonları yaptığımız CEGA (Ceceli Gelişim Akademisi) projeleri ile de hem çocuklarımızın içindeki cevheri keşfetmeye, hem kendilerine olan güvenlerini artırmaya hem de yeni sınav sisteminde yer alacak olan ”projeye artı puan” uygulamasına hazırlamaya çalışıyoruz.
  1. sınıflarda.
  • Hafta sonu yapılan YGS hazırlık kursları. Arttırılmış ders saatleri
  • Ders çalışma etütleri
  • Takviye etütleri
  • Birebir etütler
  • Konu kavrama testleri ve YGS denemeleri
  • Alanya Kış Okulu yapıyoruz
  1. Sınıflarda
  • Yoğunlaştırılmış ana ders saatleri
  • Hafta sonu yapılan Üniversite Hazırlık Kursları
  • Okul çıkışında yoğun takviye etütleri
  • Küçük gruplarla çalışma etkinlikleri
  • Öğrencilerimizin ulusal ölçekte kendilerini değerlendirmelerini sağlayan 19 YGS 16 LYS denemesi
  • MEB’in yayımladığı denemeler
  • Alanya Kış Okulu yapıyoruz.

ALANYA KIŞ OKULU:

2008 yılından itibaren ara yıl tatilinin ilk haftasında Alanya’da beş yıldızlı bir otelde gerçekleştirdiğimiz kış okulumuzda 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz öğretmen ve idarecilerinin rehberliğinde yoğun bir çalışma süreci yaşarlar.

Yedi gün boyunca günde ortalama 10-11 etüdün yapıldığı, eksik konuların bireysel etütlerle kapatılmaya çalışıldığı kamp aynı zamanda etüt aralarında gerçekleştirilen spor etkinlikleri, deniz kenarı yürüyüşleri ve Alanya kale gezisi ile bir motivasyon çalışmasıdır.

universite_yolculugu_8

KARİYER PLANLAMA ÇALIŞMALARI:

Özel Ceceli Okulları’nda öğrencilerimiz 9.sınıf sonunda meslek atölyesi çalışması ile kariyerlerini planlamaya yönlendirilirler. Öğrencilerimiz koçlarının önderliğinde seçtikleri meslekle ilgili araştırma yapar, o meslek mensupları ile yaptıkları söyleşilerle mesleğin yaşama yansıyan yönlerini öğrenirler. Böylece üniversiteye hazırlık sürecinde hangi mesleğin kendilerine uygun olduğunu keşfetmeye çalışırlar.

1. ve 12. sınıflarda öğrencilerimiz okulumuza davet ettiğimiz farklı meslek grubuna mensup konuklarımızla söyleşi yapar ve meslekler hakkında geniş bilgi edinirler.

ÜNİVERSİTE GEZİLERİ:

1. sınıfın ikinci döneminden itibaren, Özel Ceceli Anadolu lisesi öğrencileri öğrenci koçları ile beraber Ankara ve İstanbul’daki üniversiteleri ziyaret ederler. Hedeflerini netleştirmelerine katkı sağlamak ve motivasyon amacı ile yapılan bu geziler esnasında öğrencilerimiz üniversite ortamlarını gezer, akademisyenlerden seçmek istedikleri bölümlerle ilgili bilgi alırlar.

universite_yolculugu_7   universite_yolculugu_6