YKS Hazırlıkta Özel Ceceli Anadolu ve Fen Lisesi

YKS HAZIRLIKTA ÖZEL CECELİ ANADOLU VE FEN LİSESİ

Özel Ceceli Anadolu lisesi ve Fen lisesi olarak eğitimde öncü konumdayız. Ankara’daki özel Anadolu ve fen lisesi içerisinde çeyrek asırdan fazla eğitim deneyimimizi aktarıyoruz. 2010 yılından bu yana kullandığımız ve aşina olduğumuz sınav sistemi 2018 yılında YÖK kararıyla sekiz seneden sonra köklü bir değişikliğe uğradı.

YGS LYS sistemi iki aşamadan ve toplamda altı oturumdan oluşan 9 puan türüne sahip bir sistemken hem ismi hem de içeriği değişerek karşımıza TYT / AYT = YKS yani Yükseköğretim Kurumlarına Giriş Sınavı olarak geldi.

Peki, biz Ankara Özel Ceceli Okulları olarak bu değişiklikler kapsamında

neler yaptık ve neler yapıyoruz?

Öncelikle 11 ve 12. sınıflarımızın etüt sisteminde köklü bir değişikliğe gittik. Geçtiğimiz yıllarda Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere 3 er saatten yaptığımız etüdlerimizi tüm haftaya yayarak her öğrencinin faydalanabileceği özel ders (soru çözümü) sistemine geçtik.

Öğrencilerimiz özel dersleri ve takviye konu anlatımı gurup dersleri için k12 sistemi üzerinden randevu alabiliyorlar ve özel dersler okulun bitiş saatiyle başlayıp 20 şer dakika olacak şekilde 3 periyotta veriliyor. Ve bu sayede toplu etütlere nazaran maksimum verim sağlanmış oluyoruz.

Geçtiğim yıldan bu yana yoğunlaştırılmış sınav hazırlık programlarımız ve kış kamplarımızın yanı sıra 11. ve 12. sınıflarımız için belirlediğimiz deneme sınavlarımız devam ederken YKS ye yaklaştığımız şu günlerde 12.sınıflarımız için ayrı bir program daha oluşturduk.

Bu programda 20 TYT ve 20 AYT olmak üzere toplam 40 deneme sınavı yapıyoruz. Deneme sınavlarını öğleden önce bir gün TYT bir gün AYT olacak şekilde, öğleden sonra ise deneme soru çözüm saatleri, özel ders saatleri, gurup konu anlatım ders saatleri şeklinde planladık ve öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek olan bu önemli sınavlar için geri sayım başlattığımız son günlerde programımızı tamamlamak üzereyiz.

Dershaneye ihtiyaç bırakmayan sınav hazırlık programlarımız ile “Okul Sana Yeter” diyoruz.