Ceceli Japonya’da

9th Japan Experience Program for Overseas Children

Özel Ceceli Okulları olarak, Japonya’da yapılan ‘9. Dünya Çocukları Kültür Programı’nda Türkiye’yi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadık.  Japonca dil eğitiminde göstermiş olduğu üstün başarıdan ötürü zor aşamaları geçen Özel Ceceli Okulları, bu büyük organizasyonda ülkemizi temsil etmeye hak kazanan tek okul oldu.

Bayrağımızı Japonya’da dalgalandıran öğrencilerimiz, organizasyonda; misafir edilen tüm dünya çocukları için planlanan iki hafta boyunca Japon kültürünü ve dilini yerinde yaşayarak tecrübe etti.

13 ÜLKEYE TANITMA ŞANSI

Öğrencilerimiz ayrıca Türk kültürünü ve geleneklerini, Japoncaya çevirisini gerçekleştirdikleri şarkıları, sergiledikleri Ege ve Karadeniz yörelerine ait halk oyunları gösterileri ile 13 ülkeye tanıtma şansı yakalarken aynı zamanda ülkemizin tanıtımında yaptıkları sunumlarıyla ile ilgi odağı oldular. Öğrencilerimizin İngilizceyi sadece öğrenmeleri için değil aynı zamanda konuşabilmeleri için sıra dışı eğitim metotları uygulayan Özel Ceceli Okulları, İngilizcenin yanı sıra öğrencilerine çoklu dil imkânı sunarak onların Japonca, İtalyanca ve Almanca dillerinden en az birini öğrenmelerini sağlıyor.

Mishima Ortaokulu’ndan Okulumuza Teşekkür Mektubu iletildi.

Bugün, çok eğlenceli vakit geçirdik, çok iyi bir gündü.

Japonya’da ortaokul öğrencileri aslında çok utangaçtır. 7 farklı ülkeden gelen diğer öğrencilerle iletişime geçtiklerini görmek çok keyif vericiydi.

Japonya’da öğrenciler, şimdiye kadar Japonya’yı merkeze koyup düşünegelmiştir ama bundan sonra

Öğrenciler dünyaya bakmanın, yönelmenin de önemli olduğunu düşünüyorlar.

MISHIMA Ortaokulu öğrencilerinin arasında, gelecekte yurtdışına çıkmak isteyen, yurtdışında hayatına devam etmek isteyen öğrenci sayısı çok fazladır.

Böyle zamanlarda bugünü hatırlayıp, bireysel olarak yabancılarla iletişim kurdukları bu gün harika bir deneyim olacaktır.

Böyle bir fırsatı verdiğiniz için (okulumuzu ziyaret ettiğiniz için )kalpten müteşekkirim.  Mutlaka gelecek yıl tekrar fırsat olursa Mishima Ortaokulu’na bekliyoruz, hatta bağları daha da güçlendirmek istiyoruz.

Okullar olarak, ne acı ki eğitim mekanizmasının sürekli değiştiği bir döneme doğru gidiyoruz.

Mutlaka bundan sonrada dünya çocukları ile bir arada, bir gün bile olsa huzurlu barış dolu dünyayı yakın zamanda gerçekleştirelim.

Etkileşimde olduğumuz öğretmenler olarak bunu için gayret edelim.

Basında Ceceli Japonya’da!

Star Gazetesi adresinden haberimize ulaşabilirsiniz.