Ceceli’de Yabancı Dil

Özel Ceceli Okulları’nda en az bir yabancı dile hakim, bir diğerine ise aşina olma gereksiniminin farkındadır.

İlk yabancı dilleri olan İngilizce ile anasınıfında tanışırlar. Şarkı ve dramalarla başlayan yabancı dil yolculukları 13 yıllık bütüncül eğitim anlayışıyla devam eder.

Öğrencilerimizin İngilizce  seviyeleri CEF (CommonEuropean Framework-Avrupa Ortak Dil Seviye Tanımları) esas alınarak tespit edilmektedir. Öğrencilerimiz
A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak belirlenen sınıflamalara ayrılarak İngilizce eğitimi alır ve yıl sonunda yapılan testlerle ilerlemeleri ölçülür.

yabanci_dil_1  yabanci_dil_2  yabanci_dil_3

Ceceli Okulları Yabancı Diller

Okulumuzda öğrencilerimizin seviyeleri sene başında “Pearson Placement Test” uygulanarak belirlenir.

Özel Ceceli Okulları 4. Sınıfta ikinci ve isteğe bağlı olarak üçüncü yabancı dil öğrenimi başlar. Bu dil seçenekleri:

Japonca
İtalyanca
Almanca
Arapça‘dır.

Özel Ceceli Okulları’nda Almanca ve Japonca  dersleri ikinci yabancı dil programı kapsamında verilir. Bunun yanı sıraİtalyanca ve Arapça eğitimi hafta sonu
kurs programında yapılmaktadır. Öğrencilerimizin tercih ettiği ikinci ve üçüncü yabancı dillerde eğitim veren öğretmen kadromuz mevcuttur.

Özel Ceceli Okulları, İngilizce öğrenimini desteklediği ve sunduğu kadar, diğer yabancı diller için de öğrenme ortamları sunar.

Bu bağlamda:

– Bir çok ülkede geçerliliği ve güvenilirliği kanıtlanmış Online rüzey belirleme sınavları ile öğrencilerimizin dilbilgisi, kelime kullanımı, okuduğunu ve
dinlediğini
anlama gibi temel dil becerileri ölçülür ve homojen gruplar oluşturulur.
– Öğrenci merkezli yapılan derslerde “BlendedLeearning” dediğimiz, eğitimin ve teknolojinin iç içe oldğu karma eğitim modeli uygulanır.
– Öğrencilerimizin İngilizce seviyeleri yaş özellilerin göre Starters, Movers, Flyers, KET ve PET sınavları ile de ölçülmektedir.
– Öğretmenlerimiz Pearson Teachers Academy’nin eğitim programlarına katılarak devamlı gelişmektedir.

yabanci_dil_4  yabanci_dil_5

Özel Ceceli Okulları öğrencisi, ana dili Türkçe olan deneyimli İngilizce öğretmen kadrosunun yanı sıra, 1. Sınıftan itibaren ana dili İngilizce olan ve eğitimci
öğretmenlerimiz (NativeSpeaker)ile birlikte İngilizce’yi yaşayarak öğrenme şansını yakalamaktadır.

Her sene kış tatilinde 5. Ve 6. Sınıf öğrencilerimiz ile yurtdışında düzenlenen “Winter Language School” etkinliği ile öğrendiklerini gerçek ortamda pekiştirmeleri
sağlanır.
Yaz tatilinde isteyen öğrencilerimizle ise Malta ve İngiltere’deki dil okularına katılım sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin farklı Avrupa ülkelerine yaptıkları gezilerle
dili gerçek hayatta kullanma becerilerinin gelişmesi hedeflenmektedir.

E-posta