Duvarsız Okul

Duvarsız Okul Liderlik Kampı

Özel Ceceli Okulları duvarsız okul eğitim anlayışıyla eğitimi okulun dışına taşıyor. Liderlik kamplarımızla;

• İşbirlikli öğrenme,
  • Aktif öğrenme,
  • Deneyimsel öğrenme,
  • Programlı öğrenme,
  • Sorumluluk temelli öğrenme

Modern eğitim metotlarını kullanarak bu amaçlar için sosyal etkinlikler oluşturarak özel olarak planladığımız gezilerimiz ile destekliyoruz.

Bu nedenle, her sene 4., 7. ve 9. sınıf öğrencilerimizle bahar aylarında üçer günlük liderlik kampları düzenliyoruz. İlk iki yıl İzmit Yuvacık’ta, son üç yıldır da Kastamonu’ya 10 km uzaklıktaki Kadı Dağı yaylasında bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yol Konak Kamp bölgesinde gerçekleştirdiğimiz kamp yaşamının öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedebilecekleri, kendi öz bakım becerilerinin sorumluluklarını alabilecekleri, takım ruhu ile hareket etmeyi öğrenebilecekleri, liderlik becerilerini geliştirebilecekleri bir okul olduğuna inanıyoruz.

Liderlik Kamplarımız ’da;

• Öğrencilerimize liderlik becerisi kazandırma,
  • Zamanı etkin kullanma,
  • Sorumluluk becerilerini geliştirme,
  • Ekip ruhunu destekleme,
  • Kazanımlar içeren spor etkinlikleri düzenlenmiştir.

Liderlik Kampı Duvarsız Okul

Geleceğin Liderleri Kampta…

Bu yıl, 4. ve 7. Sınıf öğrencileriyle birlikte düzenlediğimiz sosyal etkinlikler ve liderlik kampı Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde gerçekleşti. Üç gün devam eden kamp sürecinde, koçlarının eşliğinde birçok etkinliğe katılan Ceceli  öğrencileri, eğlenerek öğrenme tecrübesi yaşadılar.

Kamptaki her öğrenci, başarı duygusunu yaşasın diye, birbirinden farklı sosyal etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler, bazen bireysel bazen de takım halinde yarışarak hedefe ulaşmak için çabaladılar. Düştüler, kalktılar ama yılmadılar. ‘Birlikten kuvvet doğar’ diyerek ekip ruhu oluşturmayı başardılar.

Kamp akşamları kamp ateşini coşkuyla ve neşeyle yakan öğrenciler, doğa yürüyüşü, mangal, spor karşılaşmaları, yarışmalar, danslar, eğlenceli parkur etkinlikleri ve doyumsuz sohbetlerle eğlenceli saatler geçirdiler. Öğrenciler kamp boyunca, birlikte çalışmayı, karar vermeyi, sorumluluk almayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi, özgürlüğü ve kendine güven duygusunu yaşadılar.

Lider Kampı Duvarsız Okul

Ceceli Liderlik Kampı programı;

Öğrencilerde, liderlik, sorumluluk bilinci ve iletişim kurabilme gibi önemli değerleri geliştirmeyi amaçlamıştır. Sosyal medya araçları, bilgisayar, telefon ve benzeri elektronik aygıtların çocukları tembelleştirerek hareketsiz hale getirmesi, kamptaki etkinliklerin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Özellikle kampa katılanların hem fiziksel hem de sosyal gelişimine destek sağlayan sosyal ve sportif faaliyetler, çocukların ve gençlerin sosyalleşme süreçlerine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu süreçte öğrenciler, karşılarına çıkan farklı durumlardaki problemlere pratik çözümler bulabilme, kendi başlarına iş yapabilme eğitimlerinden geçebilmektedir.

Ceceli öğrencileri bu süreçte neler öğrenirler?

• Sağlıklı nefes alma eğitimleri,Lider Kampları Duvarsız Okul
  • Ekip ruhunu hissetmeleri,
  • Ekip içinde kendilerine düşen sorumlulukları fark etmeleri,
  • Teknolojiden uzaklaşarak doğayı keşfetmeleri,
  • Liderlik ve başarı duygusunu tatmaları,
  • Spor aktiviteleriyle fizikî güçlerini fark etmeleri,
  • Eğlenirken de öğrenmeleri,
  • Yeni dostluklar edinmeleri,
  • Yeteneklerini keşfetmeleri,
  • Empati yapma ve öz saygı becerilerini geliştirmeleri sağlanır.