anadolulisesi_cover

Ceceli Lisesi’nde Yabancı Dil

Dünyaya Yön Verebilecek Liderler’in dünya dillerini biliyor, bu dillerle kendini ifade edebiliyor olması gerekir.

Bu gereklilikle Özel Ceceli Okulları yabancı dil eğitimini önemser.  Bu nedenle İngilizceyi çok iyi, ikinci ve üçüncü yabancı dili iyi seviyede konuşabilecekleri dil öğretim programını yürütür.

Çok iyi derecede İngilizce bilen öğrenciler yetiştirmek için, Özel Ceceli Okulları’nda öğrencilerimizin seviyeleri sene başında “Pearson Placement Test” uygulanarak belirlenir.

Bu seviyeler CEF (CommonEuropean Framework-Avrupa Ortak Dil Seviye Tanımları) esas alınarak tespit edilmektedir.

Öğrencilerimiz A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak belirlenen sınıflamalara ayrılarak İngilizce eğitimi alır ve yıl sonunda yapılan testlerle ilerlemeleri ölçülür.

Yabancı Dil Eğitiminde Etkinlikler

9. sınıftan 12. Sınıfa kadar yoğunluğu artırılarak devam eden Akademik İngilizce adlı çalışmalarımızla eşzamanlı olarak öğrencilerimiz haftada bir ders saati olmak üzere bilgisayar laboratuvarında “Pearson Active Learn Reading Program”yapma imkanı bulmaktadır.

Bu uygulama Blended Learning, eğitimin teknolojinin iç içe olduğu karma model doğrultusunda yapılır.

Derslerimizde bilgi-heceleme (spellingbee) yarışmaları, münazara ve canlandırma yoluyla öğrencilerin dili etkin ve kalıcı bir şekilde öğrenmesi hedeflenmektedir.

Öğrencilerimiz Ana dili İngilizce olan ve eğitimci öğretmenlerimiz eşliğinde (NativeSpeaker) tüm sınıflarımızda haftada birer saat İngilizceyi pratik hale getirmektedir.

Özel Ceceli Okulları dili yaşayarak öğrenmenin önemine inanan bir anlayışla, öğrencilerimiz  her yıl düzenli olarak Malta Dil Okulu’nagötürülmektedir.

Öğretmenlerimizin sürekli gelişmesini hedefleyen Özel Ceceli Okulları’nda Pearson Academy eğitim programları da devam etmektedir.

Özel Ceceli Okulları’nda ikinci yabancı dil programı kapsamında Almanca ve Japonca dersleri verilir.

Bunun yanı sıra hafta sonu kurs programında İtalyanca ve Arapça eğitimi yapılmaktadır.

Bu özellikleri ile Özel Ceceli Okulları çok dilli bir okul olarak diğer kurumlara göre farklılık göstermektedir.