anadolulisesi_cover

Ceceli Fen Lisesi Üniversite Hazırlık

Özel Ceceli Fen Lisesi’ndeki öğrencilerimiz ilgi, yetenek ve yeterliliklerine uygun akademik eğitim ve üniversite yolculuğuna 9.sınıfta başlamaktadır.

Çalışma düzeni, programlı ders takibi, test teknikleri, motivasyon vb. alanlarda sunulan rehberlik hizmetleri ölçme ve değerlendirme sürecinde öğrenci ve velilerimize destek olmaktadır.

Akademik Çalışmalar:

9-10. Sınıflarda;

• Yazılı sınavların yanı sıra konu ve kazanım odaklı ÜDS,
  • Yapılan sınavların ölçme, değerlendirme ve takibi,
  • Konu eksiği analizleriyle birebir etüt/konu tekrarı fırsatı
  • Hafta sonları yaptığımız CEGA(Ceceli Gelişim Akademisi) projeleri ile de hem çocuklarımızın içindeki cevheri keşfetmeye hem kendilerine olan güvenlerini artırmaya hem de yeni sınav sisteminde yer alacak olan”projeye artı puan”uygulamasına hazırlamaya çalışıyoruz.
  1. sınıflarda.
  • Hafta sonu yapılan YGS hazırlık kursları,
  • Arttırılmış ders saatleri,
  • Ders çalışma etütleri,
  • Takviye etütleri,
  • Birebir etütler,
  • Konu kavrama testleri ve YGS denemeleri,
  • Alanya Kış Okulu yapıyoruz.
  1. Sınıflarda
  • Yoğunlaştırılmış ana ders saatleri,
  • Hafta sonu yapılan Üniversite hazırlık kursları,
  • Okul çıkışında  yoğun takviye etütleri,
  • Küçük gruplarla çalışma etkinlikleri,
  • Öğrencilerimizin ulusal ölçekte kendilerini değerlendirmelerini sağlayan 19 YGS 16 LYS  denemesi,
  • MEB’in yayımladığı denemeler,
  • Alanya Kış Okulu yapıyoruz.

ALANYA KIŞ OKULU:

Özel Ceceli Fen Lisesi öğrencileri 11. Ve 12. Sınıfta kış okulundan faydalanmaktadır. Kış okulumuz, her yıl ara tatilin ilk haftasında Antalya’da YGS hazırlık, programlı ve yoğun ders çalışabilme, soru çözümleri, konu anlatımlarıyla yürütülmektedir. Bir hafta süreyle planlanan kış okulumuzda öğrencimiz bir gün içerisinde katıldığı 10-11 etütle kendi sınırlarını da yeniden keşfetmektedir.

Özel Ceceli Fen Lisesi öğrencileri kampta akademik yoğunluğun yanında coğrafi ve iklim şartlarının sunduğu temiz havadan, çevredeki tarihi ve doğal güzelliklerden de yararlanarak motivasyonda doğal desteğin faydasını gözlemlemekte ve yaşamaktadır.

KARİYER PLANLAMA ÇALIŞMALARI:

Özel Ceceli Fen Lisesi öğrencileri bilime, insanlığa fayda sağlayacakları alanlar için bilimsel çalışmalarla ilerlerken kariyer planlamada eşsiz bir fırsata sahip olurlar.

Kariyer Günleri, her öğrencinin ilgi duyduğu meslek grubunun belirlendiği; bu alanda bir öğrenci ve çalışanın davet edilip öğrencilerimizle buluştuğu; geleceğin meslekleri adı altında da yeni iş ve meslek dallarıyla tanıştığı inovatif bir uygulamadır.

Fen lisesi öğrencilerimiz Kariyer Günleri’nin yanı sıra 9. Sınıftan itibaren meslek atölyesi çalışması gibi ilgi, yetenek ve yeterliğinin analizine dönük çalışmalar, mizacına uygun seçeneklerin olduğu paylaşımları değerlendirerek kariyer planlamasını okulumuz rehberliğinde gerçekleştirir.

ÜNİVERSİTE GEZİLERİ:

Bilimden ve bilimsellikten yana söz sahibi olan Özel Ceceli Fen Lisesi öğrencileri 10. Sınıftan itibaren ülkemizin seçkin, köklü geçmişe sahip üniversitelerini gezerek üniversitelerimizin sahip olduğu bilimsel çalışma ortamlarını, gelişmeleri yerinde gözlemlemektedir.