başlık 1111

‘9th Japan Experience Program for Overseas Children’ Programı Başvuru Şartları

Amaç:

12.04.2018 – 26.04.2018 tarihleri arasında 4 öğrencimiz ile Japonya – Tokyo’da gerçekleşecek olan programımız;

15 ülkeden gelen öğrenci ve öğretmenlerin bir arada olacağı, hep birlikte Japon kültürünü ve dilini yerinde ve yaşayarak özümseyecekleri, kendilerini Japonca olarak ifade etme olanağı bulacakları bir eğitim ve kültür gezisi olarak planlanmıştır. Öğrencilerimize sunulan bu fırsat ufuklarını genişletecek harika bir deneyim olacaktır.

Katılım Şartları:

En az 1 yıl Japonca eğitimi almış olmak, 12 -16 yaş grubu arasında yer almak,
Hiragana, Katakana, Kanji ve günlük ifadeleri ileri seviyede okuyabilir, yazabilir ve kullanabilir halde olmak,
Uzun yol koşullarına dayanabilmek ve herhangi bir sağlık problemi olmamak,
Japonya’ya gitmeye hak kazanan öğrencilerimizden kriz anında çözüm üretebilmeleri, işbirlikçi olmaları, farklı ülkelerin çocuklarına ırk ayrımı yapmadan uyum sağlayıp kaynaşabilmeleri, ekip ruhu taşımaları beklenmektedir.

başlık 222

Öğrenci Seçimi:

Okulumuzda Japonca eğitimi alan öğrencilerimiz arasından objektif seçim yapabilmek adına aşağıda belirtilen saat ve tarihte kurumumuzda bir sınav gerçekleşecektir.
Bu sınavın içeriği alfabe ( Hiragana- Katakana – Kanji), günlük ifadeler, aile, sayılar, saat, aylar, mevsimler gibi öğrenilen konular başta olmak üzere öğrencilerimizin gramer,okuma – yazma ve dinleme – anlama yetenekleri ölçebilmek adına düzenlenecektir.
Sınavımız yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamadan oluşmaktadır.
Yazılı sınavdan 85 ve üzeri alan öğrencilerimiz mülakata girmeye hak kazanacaktır.

Tarih: 23 Eylül 2017 –  Saat: 10.00

İmkânlar:

Japonya gezisinde her türlü ihtiyaç (gidiş – dönüş, yeme – içme ve konaklama vb.) Japon Hükümeti tarafından karşılanacaktır.