Ortaokul_cover

Ceceli Ortaokulu’nda Yabancı Dil

Özel Ceceli Okulları olarak yabancı dil eğitimini önemsiyoruz. Dünyaya yön verecek olan liderler’ in dünya dillerini biliyor ve bu dilleri en iyi seviyede kullanarak kendini ifade edebiliyor olmasını hedefliyoruz.  Okulumuz da çok iyi derecede İngilizce ve bunun yanında iyi derecede ikinci ve üçüncü bir yabancı dili konuşabilecekleri dil öğretim programı uygulanır.

Özel Ceceli okulları ileri derecede İngilizce bilen öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinilir ve öğrencilerimizin seviyeleri sene başında “Pearson Placement Test” uygulanarak belirlenir.

Bu seviyeler CEF (Common European Framework-Avrupa Ortak Dil Seviye Tanımları) esas alınarak belirlenmektedir.

Öğrencilerimize A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak belirlenen sınıflamalara ayrılarak İngilizce eğitimi verilir ve yılsonunda yapılan testlerle ilerlemeleri ölçülür.

Bu ölçümler sonucu Özel Ceceli Ortaokulu öğrencisinin 8. Sınıftan en az A2 seviyesinde İngilizce yeterliğe sahip olarak Özel Ceceli Anadolu Lisesi’ne geçmesi hedeflenir.

Akademik İngilizce  çalışmalarımızla eşzamanlı olarak öğrencilerimize haftada bir ders saati olmak üzere bilgisayar laboratuvarında “Pearson Active Learn Reading Program” yapma imkânı sunulmaktadır.

Bu uygulama eğitimin ve teknolojinin iç içe olduğu Blended Learning model doğrultusunda yapılır.

Öğrencilerimiz yabancı dildeki dört ana beceriyi (dinleme, konuşma, okuma, yazma) ana dili İngilizce olan bir öğretmenle (Native Speaker) geliştirme fırsatı bulur.

İngilizce öğreniminin günlük yaşamda kullanımı ile desteklenmesi ve İngilizce seviyelerinin gelişmesi için her yıl düzenli olarak uluslar arası kamplara götürülür.

Kış tatilinde Kıbrıs’ta kurum öğretmenlerimizle gün boyu İngilizce konuşarak ve aktiviteler yaparak İngilizce pratiği yaparlar.

Yaz tatilinde ise Malta, İrlanda ya da İngiltere’deki dil okullarına gidilir.

Okulumuzda  Cambridge Sınavlarına hazırlık çalışmaları yürütülür.

5.sınıf öğrencilerimizle MOVERS,

6.sınıf öğrencilerimizle FLYERS,

7.sınıf öğrencilerimizle KET

8.sınıf öğrencilerimizle PET sınavlarına yönelik çalışılır.

yabanci_dil_1   yabanci_dil

Bu çalışma ve yeterlikleri sonunda, uluslar arası anlamda geçerliliğe sahip olan Cambridge Sınavları

Sertifikasını almaya hak kazanırlar.

Özel Ceceli Okulları öğrencilerimizin ve diğer öğrencilerin Cambridge Sınavları’ na girebileceği bir Cambridge Sınav Merkezidir.

Öğretmenlerimizin sürekli gelişmesini hedefleyen Özel Ceceli Okulları’nda Development Oxford Teachers Academy eğitim programları da devam etmektedir.

yabanci_dil_3   yabanci_dil_2

Özel Ceceli Ortaokulların’ da ikinci yabancı dil programı kapsamında Almanca ve Japonca dersleri verilir.

Bunlara ek olarak hafta sonu kurs programında İtalyanca eğitimi yapılmaktadır.

Bu özellikleri ile Özel Ceceli Ortaokulları çok dilli bir okul olarak diğer kurumlara göre farklılık göstermektedir.