Ortaokul_cover

Ortaokul Değerler Eğitimi

Özel Ceceli Okulları’nda Değerler Eğitimi, belli bir zamana sıkıştırılmış aktiviteler dizini değil tüm öğrenme sürecine yerleştirilmiş bir eğitim aracıdır.

“Dünyaya Yön Verecek Lider” yetiştirmeyi hedefleyen Özel Ceceli Okulları, yetiştirilmesi hedeflenen bu liderin mili manevi ve insan olmak doğrultusunda evrensel değerlere sahip olması gerektiğini bilir. Bu doğrultuda “DEĞERLER EĞİTİMİ” tüm kademelerde yapılandırılmıştır.

Ortaokul Değer Eğitimimiz

• Ana sınıfımızda fark ederek, anlamlandırarak,
  • İlkokulumuzda tanımlayarak, farkındalık alanlarını, örneklerini arttırarak,
  • Ortaokulumuzda tanımlamaya devam ederek ve fark ettiği değerlere uygun yaşam becerileri geliştirerek,
  • Lisemizde yaşam becerileri geliştirmeye, bu değerleri davranışa dönüştürmeye devam ederek,
  • Lise öğrencilerimiz değerlerimizi yalnızca öğrenen değil, yaptıkları çalışmalarla (kermes, afiş, tiyatro, kısa film) anlatan ve paylaşan rollerde yer alarak devam eder.

degerler_egitimi_2   degerler_egitimi_3

Ortaokul Değerler Eğitimi

Özel Ceceli Okulları’nda Değerler Eğitimi, öğrencilerimizin kendini gerçekleştirmelerine olanak sağlamak için tüm öğrenme sürecine yerleştirilmiş bir eğitim aracı olarak tasarlanmıştır.

‘Dünyaya Yön Verecek Liderler’ yetiştirmeyi hedefleyen Özel Ceceli Okulları, öğrencilerinin hem manevi hem maddi hem de milli duygulara sahip bireyler olmalarını hedeflerken bir yandan da evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmeyi vizyon olarak belirlemiştir. Bu vizyon doğrultusunda planlanan değerler eğitimi, Özel Ceceli Okullarında anaokulundan Fen Lisesine her eğitim kademesinde uygulanmaktadır.

Değerler eğitimi için her eğitim kademesinde farklı hedefler belirledik;

• Anasınıfında farkındalık ve anlamlandırma
  • İlkokulda tanımlama, farkındalık ve örneklendirme
  • Ortaokulda tanımlama, örneklendirme ve davranışa dönüştürme
  • Lisede ise davranışa dönüştürmenin yanı sıra yapılan çeşitli çalışmalarla paydaşlarla koordineli olarak değerler eğitiminde rol alınmaktadır.

Ceceli Okulları’nda Değerler Eğitimi

Adres: Fatih Caddesi No:191 Keçiören Telefon: +90 312 380 83 36 Fax: +90 312 356 83 67 E-posta: bilgi@ceceli.k12.tr