Ortaokul_cover

Ceceli Ortaokul Eğitimi

Özel Ceceli Okullarında eğitim, öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yöneliktir. Öğrencilerimizin akademik, duygusal ve fiziksel gelişimlerinin en üst düzeye ulaşmasını hedefleriz. Her öğrencinin öğrenebileceğine, öğretmenin sorumluluğunun onun öğrenmeye giden yol haritasını bulmak olduğuna inanırız. Çoklu zeka teorisini ilk uygulayan ve halen etkin kullanan bir okuluz. Ceceli Ortaokunda okuyan öğrencilerimiz herhangi bir etüt merkezi veya özel öğretmene ihtiyaç duymadan sınavlara öğretmenleri gözetiminde hazırlanır.

Gerekli donanımlara sahip olan Ceceli Ortaokulu mezunu öğrencimizin iyi bir Anadolu veya Fen lisesi kazanmasını hedefleriz. On üç yıllık  bütüncül eğitim anlayışımızla okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin Türkiye’nin en iyi üniversitelerini kazanmalarını hedefleriz.

Ceceli Okulları’nda Ortaokul Eğitimi

• 4. sınıf ile başlayan TEOG hazırlık süreci, ortaokulda etüt merkezi takviyesi gerektirmeyecek şekildedir. 5 – 6 ve 7. sınıfta her ünite sonunda yapılan klasik sınavların ardından Türkiye genelinde farklı yayınevlerinin konu tarama testleri uygulanır.
  • 8. sınıflar okula bir hafta önce başlar.
  • 8. sınıfta TEOG sınavında sorumlu olunan derslerin saatleri arttırılır ve deneme sınavları iki haftada bir düzenli olarak yapılır.
  • Ara tatilde gerçekleştirilen kış okulunda öğretmenlerimiz gözetiminde yoğunlaştırılmış konu tekrarı ve soru çözümü yapılır.
  • Sınav hazırlık programı TEOG koordinatörü tarafından planlanır ve özenle takip edilir.
  • Öğrencilerimizle birebir ilgilenen öğrenci koçları ortaokulda sınav hazırlığının yürütülmesinden ve öğrencilerimizin başarı takibinin yapılmasından sorumludur.

Eğitim sistemimizde yabancı dil önemli bir yere sahiptir. Çağın gerekliliklerine ayak uydurabilen, İngilizceyi ve dğier yabancı dilleri etkin kullanabilen dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefleriz. Pearson ELT ve Cambridge yayınlarını kullandığımız okulumuzda Native Speaker destekli İngilizce eğitimi verilmektedir. Yurt dışında İngilizce öğrenimi için her yıl 5. ve 6. Sınıf öğrencilerimizle Kıbrıs Kış Kampına, 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimizle Malta Dil Okuluna gidilmektedir. Okulumuzda İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil olarak Japonca, İtalyanca ve Almanca eğitimi verilmektedir.

Dünyaya Yön Verecek Liderler yetiştirmek için her yıl liderlik kampları düzenlenmektedir.  İlkbaharda düzenlediğimiz deneyimsel öğrenme modelli kampımızda öğrencilerimiz takım çalışması, paylaşma, yardımlaşma, hedef belirleme, karar verme, zaman yönetimi becerilerini gerçek yaşam uygulamalarıyla geliştirme fırsatı bulurlar. 8. sınıfta programlı öğrenme modeli ile kış okulumuzda öğrencilerimiz sınava etkin bir şekilde hazırlanırlar. Öğrencilerimizin kişiye özgü akademik ihtiyaçlarını belirlediğimiz, programlı çalışma, zamanı verimli kullanma, anında geri bildirim ve iyileştirme fırsatı yakaladıkları kış okulumuz düzenli olarak her yıl ara tatilde yapılır.

Eğitim sistemimizde öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra fiziksel, duygusal gelişimleri, ilgi ve yetenekleri de önemli bir yer tutar. Beden eğitimi, müzik, halk oyunları, sahne gösterileri, görsel sanatlar ve öğrencilerin ilgileri doğrultusunda seçtikleri, kaliteli vakit geçirerek yeteneklerini geliştirme imkanı buldukları Ceceli Gelişim Akademisinde eğitim sistemimizin vazgeçilmez yönleridir.

Uyguladığımız eğitim sistemiyle akademik, duygusal ve fiziksel gelişimini en üst düzeye çıkarmayı hedeflediğimiz tüm öğrencilerimiz “Kariyer Planlama Merkezimiz” sayesinde meslekler hakkında bilgi edinir, ilgi ve yetenek analizleri doğrultusunda tercih ettikleri mesleklerle ilgili rol modellerle tanışma fırsatı bulur ve böylece akranlarından bir adım önde olurlar.

Ceceli Okulları Milli ve Manevi değerlerine sahip, sosyal duyarlılığı gelişmiş, kendine güvenen, sanata ve spora ilgi duyan, eleştiren, araştıran, sorgulayan ve çevre koruma bilinci gelişmiş bireyler yetiştirir.