TÜBİTAK’tan Bronz Madalya

Bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Yarışması’nda Ceceli Okulları olarak Türkçe kategorisinde yer alan

‘‘Okuma Aracının 6. Sınıf Öğrencilerinin Anlama Becerisine Etkisi’’ adlı projemizle bronz madalya kazanmanın gururunu yaşadık.

Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Değerler Eğitimi, Kodlama, Tarih ve Türkçe olmak üzere sekiz alanda düzenlendi.

Yarışmada projelerin ön değerlendirmeleri, farklı üniversitelere mensup uzman akademisyenler tarafından oluşan bölge jürileri tarafından yapıldı.

Ankara bölgesinde toplamda 80 projenin seçildiği yarışmada, iki projemiz de 80 proje arasında yerini aldı.

‘‘Okuma Aracının 6. Sınıf Öğrencilerinin Anlama Becerisine Etkisi’ ve ‘‘Kinect ile Şekil Çizmeyi Öğreniyorum’’ projelerimiz yarışma boyunca sergilendi. Öğrencilerimiz, sergi boyunca yaptıkları projelerin başındaydılar. Ankara bölgesinde yapılan finalde Türkçe kategorisinde gerçekleştirdiğimiz proje ile BRONZ madalya almaya hak kazandık.

29 Mart 2018 tarihinde düzenlenen ödül töreninde öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attılar.

Geleceğin mucitlerini bu büyük başarısından dolayı tebrik ediyoruz.