Ceceli Okulları Uluslararası Projeler

Dünyaya Yön Verebilecekler Liderler olmasını istediğimiz Ceceli Öğrencisi bu çalışmalarla:
Uluslar arası projelerle dünyaya açılma, dünyayı tanıma ve farklı kültürlerden akranlarıyla birlikte çalışma fırsatı

uluslararasi_proje_1   uluslararasi_proje_2   uluslararasi_proje_3

Sustainable Devolopment Across Europe

Özel Ceceli Anadolu lisesi öğrencileri Belçika, İspanya, Polonya ve Slovakyalı ortakları ile beraber Avrupa’da Sürdürülebilir Enerji Kullanımının Yaygınlaştırılabilmesi ile ilgili çalışmalar yaptılar.
Proje süresince 18  öğrencimiz ve 4 öğretmenimiz Bürüksel, Malaga, Varşova ve Ankara’ da yapılan ortaklık toplantılarına katıldılar.

ulusal_ajans_1   ulusal_ajans_2   ulusal_ajans_3

İspanya‘nın Malaga şehrinde yapılan toplantıya giderken bir gün Berlin’de kalan öğrencilerimiz proje süresince Avrupa’nın farklı ülkelerindeki kültür mirasları ile de tanıştı.

TRACHİGAMES Traditional Children Games

Özel Ceceli Ortaokul öğrencilerinin Çek Cumhuriyeti ve Polonyalı ortaklarımızla gerçekleştirdiği “Geleneksel Çocuk Oyunları” projesidir.

ulusal_ajans_4   ulusal_ajans_5   ulusal_ajans_6

Proje süresince öğrencilerimiz körebe, köşe kapmaca, dalya gibi geleneksel oyunlarımızı tanıtan kitapçıklar hazırladı, video çekimler yaptı ve oyunlarımızın ortağımız olan okullarda oynanmasını sağladı.  Aynı zamanda Polonya ve Çek cumhuriyetinde oynanan oyunları öğrendi.
Ortaklarımızla Prag ve Varşova’da yaptığımız toplantılara toplamda 16 öğrencimiz ve 5 öğretmenimiz katıldı.

ulusal_ajans_7   ulusal_ajans_8

Determination of Families at RİSK

Okul Aile Birliği üyesi velilerimizle gerçekleştirdiğimiz proje süresince velilerimiz önce 12 hafta süresince temel iletişim becerileri ve problem çözme yöntemleri ile ilgili eğitimler aldılar.
Projenin ikinci basamağında ise iki yıl boyunca Ankara’nınsosyal ekonomik seviyesi düşük semtlerinde ev ziyaretleri yaparak edindikleri becerileri ihtiyaç sahibi kadınlarla paylaştılar.  Toplamda 280 kadının hayatına anlam kattığımız projemiz süresince Litvanya, Portekiz ve Polonyalı STK temsilcisi ortaklarımızla beraber çalıştık.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

JAKARTA’DA KARDEŞ OKULUMUZ VAR
Endonezya’nın başkenti Jakarta’da bulunan “BaktiMulya 400” okulunda 16 öğrenci ve 2 öğretmen 2012 yılı Mayıs ayında bir hafta boyunca okulumuzda misafirimiz oldu.

kardesokul_1   kardesokul_2   kardesokul_3

Öğrencilerimiz  Endonezyalı arkadaşlarını evlerinde  misafir ettiler. Kapadokya ve Konya’ya düzenlediğimiz gezilerde kardeş okulumuzun öğrencilerine eşlik ettiler.
6 Şubat 2013 – 13 Şubat 2013 arasında  Anadolu lisemiz ve ortaokulumuzdan 8 öğrenci ve 3 öğretmenimiz  Kardeş okulumuzu ziyarete gitti.

kardesokul_4   kardesokul_5   kardesokul_6

Öğrencilerimiz Endonezya’lı arkadaşlarının evlerinde kaldılar.
BaktiMulya 400 okulunda derslere girdiler.
Jakarta’nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettiler.

Yabancı dili pekiştirmenin en etkin yolunun doğal ortamda yapılan pratik olduğuna inanıyor, her yaz bir grup öğrencimizi Malta ve İngiltere’deki dil okullarına gönderiyor, 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz ile  ara tatilde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde “ İngilizce Kış Dil Okulu” etkinliği düzenliyoruz.

yurtdisi_dil_okullari_1   yurtdisi_dil_okullari_2   yurtdisi_dil_okullari_3

E-posta